diumenge, 25 de novembre del 2012

Siguem responsables amb el que és de tots!! 20 nov

20 de novembre a l'ESCOLA SANT ÀNGEL. Camarles
Avui estem a Camarles a on tres grups de primària estan disposats a participar per millorar el món. És cert que aquests nens i nenes tenen la seva visió particular de veure el que succeeix al món però les seves idees ens poden servir a tots.
Els nens i nenes de segon han explicat que és importants que cada persona sigui responsable amb les seves coses, i que les coses que són de tots les hem de cuidar entre tots. Una cosa que els preocupa és la crisi perquè hi ha gent que te pocs diners, però els rics tenen molts diners. Diuen que si els rics donessin diners als pobres no hi hauria crisi. Alguns han sentit que els polítics roben però pensen que això de robar no els agrada i els polítics no ho haurien de fer. La policia hauria d’agafar als lladres per que no robin.
També han vist que hi ha gent que demana diners al carrer, són gent pobra. A la gent pobra li costa més comprar menjar, medicaments, roba... per això diuen que és important que tothom treballi.
Han fet uns cartells per grups amb algunes de les seves idees.

 QUE TOTHOM TINGUI PER VIURE!
QUE ELS POLÍTICS NO ENS RETALLIN!
QUE TOTS TINGUEM TREBALL!

SI TREBALLEM TINDREM DINERS!
ELS POLÍTICS 
NO RETALLEU! 
 QUE ELS RICS DONIN DNERS ALS POBRES!
 

 
 Els nens i nenes de 4t els preocupa el fet que treguin a la gent de les cases i pensen que se’ls hauria d’ajudar donant-los més temps per pagar o baixant la quantitat que tenen que pagar.
També els preocupa la contaminació diuen que seria millor si la gent fes servir la bicicleta enlloc del cotxe i que l’energia del petroli es podria canviar per una de més neta com l’energia solar.
La gent fa servir els seus diners per comprar coses que a vegades no són importants. Ara amb la crisi hi ha gent que té pocs diners i els fan servir per comprar menjar, roba i altres coses importants. La gent posa els seus diners als bancs i els bancs fan servir els diners de la gent per fer altres coses i això no els sembla bé. Pensen que els bancs haurien d’explicar a la gent el que fan amb els seus diners.
Algunes idees que han escrit i que poden ajudar a canviar el món:
-que es facin treballs per tothom i així molta gent no tindrà que marxar a treballar a altres països i podran pagar les seves cases.
-que canviï el govern i que siguin més bones persones i que no prenguin diners. Gràcies!
-que hi hagi més mestres a les escoles i així els xiquets aprendran més.
-fer cases pels pobres i que paguin pocs diners
-donar roba pels pobres i cuidar als xiquets pobres per que tinguin menjar.
-si algú te molts diners i no els gasta que li doni als pobres i als jubilats
-que hi hagin màquines que el menjar de la brossa el canviï a menjar bo.
-que els polítics no es construeixin mansions i no diguin mentides.
-que els polítics no facin més retallades si la gent no vol. Que hi hagi més hospitals i més escoles.
-que els presidents del govern i altres es reuneixin per arreglar això de les retallades
-que el govern reparteixi els diners amb els ciutadans i li demani als bancs que facin més diners.
-donar medicaments als pobres per que no tinguin malalties, infeccions o es trobin malament
-que no hi hagi tantes guerres.
Per la tarda, els alumnes de 6è ens han explicat quines són les coses més importants que caldria solucionar primer.
En primer lloc, han dit que els preocupa la contaminació ja que aquesta ens perjudica a través de l'aigua contaminada, de l'aire contaminat i del menjar contaminat.

En segon lloc, el treball perquè el treball ens permet tenir diners i també ser més feliços perque en la feina la gent aprén, coneix gent, se sent satisfet...

En tercer lloc, els preocupa que alguns polítics malversin els diners. A vegades no es reparteixen bé els diners i enlloc de gastar-los en coses importants es gasten en altres coses. Per exemple, es fan retallades en escoles i hospitals que són coses importants per la gent però els polítics no es retallen els sous, i cobren més diners que els metges i els mestres.

Per últim, ens preocupa la gent marginada perquè és gent que no té feina ni diners per viure bé, també és gent que necessita ajuda però ningú els ajuda. Pensem que els serveis públics haurien d'ajudar a la gent marginada que té dificultats per a que aconsegueixi els seus drets i els asseguri coses importants com el menjar, una mica de diners, una casa...


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada