dilluns, 22 d’octubre del 2012

2015 idees per canviar el món


En aquests moments en què estem travessant una profunda crisi, tant econòmica i financera com de valors ètics i morals, és més necessari que mai establir un nou model de desenvolupament que sigui més just, democràtic, equitatiu i sostenible.

Per això és fonamental la participació activa de la ciutadania, involucrant a les properes generacions per aprendre a viure en un món interconnectat cada vegada més complex. L’Educació per al Desenvolupament estableix propostes encaminades a la formació crítica i participativa de l’alumnat, així
com a l’educació en valors i actituds que ensenyin a habitar el món des de la comprensió global de la desigualtat, i a comprometre’s amb la transformació social a favor d’un desenvolupament humà solidari i just.

Totes i tots els alumnes estan veient afectada, d’alguna manera, la seva vida diària per la crisi. Són conscients dels canvis que s’estan produint i es qüestionen sobre el futur que els espera.

Amb el projecte “2015 idees per canviar el món”, volem donar la paraula a alumnes de tot l’estat: escoltar les seves inquietuds, respondre les seves preguntes, proporcionar-los confiança en la seva forma d’enfocar les solucions als problemes, apoderant-los, obrint canals de participació i mostrant-los que els ideals i el compromís amb els valors democràtics, definits pels Objectius
del Mil·lenni, són fonamentals per aconseguir el món que desitgem.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada