divendres, 26 d’octubre del 2012

Es poden fer moltes coses per millorar el món
Els nens i nenes de 1r A tenen molt clar que es molt important poder estar bé de salut i aprendre molt per a que quan siguin grans puguin ser bons professionals. 

Saben molt bé que si tenen una feina voldran tenir un sou que els permeti tenir diners per comprar menjar. 

També han vist que hi ha vagues i manifestacions i que hi ha crisis. 

Diuen que els politics no estan fent bé les coses i que per això la gent fa manifestacions i es queixa.  

Ells també pensen que hi ha coses que no s’estan fent bé: hi ha menys mestres a les escoles, hi ha classes molt plenes de nens, estan fent retallades... 

Han pensat que una bona idea per explicar el que ells pensen es fer cartells per penjar als balcons o per portar a les manifestacions. 

Per això, han decidit fer uns cartells i en petits grups han decidit el que volien escriure-hi: (Volem més mestres!, No volem retallades!, Volem un futur millor!, Som el futur!). 

Tots han participat i s’ho han passat molt bé. Per acabar, volien ensenyar per l’escola les pancartes i hem fet una passejada per mostrar-les.Els nens i nenes de 6è A també tenen el seu punt de vista:

"Ens preocupa la contaminació perquè afecta a la nostra respiració, a la nostra alimentació, es a dir, al nostre benestar.   

Si cuidem el medi ambient estarem millor.

Ens preocupa la crisi perquè ara tenim menys diners. Menys els rics que encara són rics. Ara els rics són més rics i la resta som més pobres.

Amb els diners que paguem en els impostos, els polítics haurien de fer coses que la gent necessita com crear més treball, donar ajudes per a que la gent pugui comprar una casa i desprès la gent els torna els diners que els han deixat,  baixar l’IVA per a que la gent pugui comprar més menjar i més coses.

Les retallades no ens agraden perquè per exemple no tenim tants mestres però hi ha més alumnes. Llavors, no podem aprendre tant perquè els mestres tenen menys temps per atendre als alumnes. És important que tothom tingui una educació de qualitat perquè així en el futur podrà tenir una feina i podrà pagar la casa, el menjar i tot  per als seus fills.

Hi ha molta corrupció. Hi ha polítics corruptes però això s’ha de denunciar per a que els que fan delictes vagin a la presó. Però no tots van a la presó. A vegades paguen una multa i ja està. I això no ens agrada. Com a mínim, podrien pujar les multes al corruptes igual que a nosaltres ens han pujat els preus de totes les coses."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada