dijous, 25 d’octubre del 2012

Nosaltres ho veiem així !25 d’octubre a l'Escola Pau Boada

Els nens i nenes de P5 m'han recordat que des de ben petits sabem que hi ha coses que es poden comprar i altres que no.  Els diners serveixen per comprar menjar, joguines, roba,  medicines... i per tenir diners cal treballar. Ara molta gent te problemes, hi  ha pares que no tenen feina, altres tenen pocs diners... I quan tenim problemes tenim molt clar que s’han de buscar solucions!

Nosaltres hem viatjat al zoo dels animals i els hem ajudat a trobar una solució per que puguessin aconseguir el seu objectiu: "jugar tots junts". 

Hem après que quan tenim problemes cal buscar amics perque ens ajudin. Perque si ens posem d’acord podrem trobar la solució. També pensem que és mes divertit fer les coses tots junts.
Els nens i nenes de 6è A pensen que per millorar la situació actual cal que:

. Estalviem aigua i llum. Utilitzar l’energia solar. 
. No llençar brossa als boscos i cuidar-los. 
. Utilitzar més la bicicleta enlloc del cotxe. 
. Utilitzar els cotxes elèctrics.
. Cuidar el medi ambient i així tindrem un aire més pur, serà més fàcil cultivar i aconseguir menjar.
. Cal que fem esforços per no continuar contaminant.
A mi m’agradaria que els polítics miressin el aquest vídeo que hem fet, perquè explica el que necessitem per sortir de la crisi.

Els nens i nenes de 6è A parla:

"La crisi ens preocupa. Tot esta mes car i la gent a vegades no ho pot pagar. La gent necessita treballar per poder pagar les coses que necessita per viure. Els polítics haurien d’escoltar als ciutadans per que ells són els que coneixen millor quin es el problema que tenen i els que saben millor que és el que necessiten per solucionar-ho.

El govern treballa pels ciutadans però a vegades no ho sembla, com si treballessin per ells mateixos. Els ciutadans paguen impostos. Ara el IVA ha pujat i això fa que la gent tingui que pagar més diners per les coses. Els diners dels impostos han de servir per atendre les necessitats de la gent, per això el govern ha d’escoltar el que els ciutadans demanen.

Les necessitats més importants per a les persones són:

. Tenir treball per poder tenir tot allò que necessita per viure


. El menjar, l’aigua, l’oxigen, la roba, i tenir una casa.  


. L’educació és important per a que de grans puguem ser professionals i puguem treballar, sense educació de grans serem pobres. Quan retallen en educació vol dir que no estarem tan preparats per ser bons professionals. Tothom ha de tenir dret a una educació de qualitat.

. La salut és important perquè una persona que esta malalta no pot treballar. Tots necessitem tenir una bona salut per poder treballar millor. Les retallades en sanitat volen dir menys gent treballant als hospitals i això no es bo. Si hi ha menys metges treballant no podran atendre bé a la gent."

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada