dimecres, 31 d’octubre del 2012

Els nens parlenAvui, els nens i nenes de P3 han participat molt. Amb l’esforç de tots hem construït el tren que necessitaven els animals del conte per viatjar pel món. Cada nen ha pintat amb estil propi el seu vagó i quan hem començat a muntar el tren hem vist que quedava molt, molt, molt bonic!. 


Els ha agradat participar, els ha agradat construir entre tots el tren i veure com quedava divertit. Cada cop que algú afegia el seu vagó, el tren es feia més bonic. També hem estat molt contents de poder ajudar als animals a trobar una solució. Perquè a nosaltres també ens agrada ajudar a tothom i jugar amb molts amics.

 


4t B
Els nens i nenes de 4t B tenen molt clar que el que esta passant és que hi ha crisi i també per les retallades. Hi ha coses que estan passant que ens preocupen. Per exemple hi ha gent que s’està quedant sense feina, altres es queden sense llum perquè no la poden pagar, estan fent fora de casa seva a la gent que no pot pagar-la... Per ajudar a solucionar-ho han sorgit algunes idees:
Les retallades ens estan afectant a tothom i més a l’educació. Els petits es podrien quedar sense professor dos setmanes. També seria molt difícil que 100 alumnes treballessin amb un  sol professor.
Que la policia no tregui a la gent de casa seva. Avui en dia treuen a la gent de casa seva perquè no poden pagar. Jo no els trauria i els ajudaria i quan puguin ja ho pagaran
Podem posar-nos la samarreta groga els dimarts, així ens queixem perquè no ens agraden les retallades, perquè els mestres se’n van.
Que els rics donin menjar, roba i diners als pobres
La crisi es pot treure si tothom treballa
Que les empreses no baixin els sous de les persones que treballen perquè ara el preu ha pujat i la gent no pot comprar tantes coses. Abans es podien comprar els llibres nous perquè estaven a un preu raonable i ara no.

També han comentat que hi ha gent que es queda amb els diners dels impostos com si només miressin per ells i per la societat que es la que ha pagat els impostos. En referència a aquest fet, han suggerit tres idees:
1)  Fer una casa per portar a aquesta persona i parlar-li de cap a on van aquests diners per a que els doni a les persones pobres o bé per fer coses que necessita la gent. Així les escoles i els hospitals no es quedarien sense diners.
2)    Que la gent es queixi
3)    Que la gent ho denunciï a la policia
Hem tingut moltes idees i desprès hem fet alguns dibuixos sobre les nostres idees.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada