dimarts, 20 de novembre del 2012

Algunes idees pràctiques per a la gent que pateix la crisi 9/119 de novembre a l'Escola Pau Boada de Vilafranca del Penedès

 Als nens i nenes de 1r B ens agrada venir a l’escola per aprendre números, lletres, a dibuixar... i també aprenem a fer simulacres i així sabem que hem de fer si hi ha foc, aprenem a cuidar-nos.
A vegades, la pluja, és perillosa. Hem vist a la televisió que hi ha cases que s’inunden i la gent s’ha quedat sense casa. Però per viure necessitem l’aigua.
També hi ha gent que la fan fora de casa seva perquè no tenen diners per pagar.
Pensem que hi ha molta gent que ara té pocs diners i tampoc no tenen feina. Ara amb les retallades hi ha més gent que no té feina.  La gent que no té diners a vegades roben per poder comprar una casa, una televisió, aigua, menjar... No ens agraden que robin, pensem que li poden demanar ajuda als pares, als tiets, als avis, als amics i als bancs.
També són importants les flors i les plantes, perquè ens donen aire per respirar.
Necessitem també metges perquè els metges et curen.
A les noticies hem escoltat que estan fent retallades als mestres i estan fent fora els mestres i els retallen. I no ens agrada perquè així no aprendrem tant.
Ens agradaria poder esborrar totes les coses que no ens agraden. Es poden fer cases  de palla per a la gent que no té diners.
Perquè no facin fora més mestres i més metges hem pensat fer cartells que diguin “NO RETALLADES” i els penjarem a fora perquè la gent els miri.


Els nens i nenes de 3r A coneixem a gent que ara no té feina i hem estat pensant idees de coses que es podrien fer per millorar aquesta situació.
La gent que no te feina podria treballar per ell mateix i fabricar coses.
Es podrien aconseguir les coses sense diners, per exemple, fent canvi de coses. Jo et dono una cosa i tu em dones una altra que jo necessito.
Podem vendre les coses que ja no fem servir.
Podem aprofitar millor les coses que comprem abans de llençar-les o donar-li a una altra persona que ho necessiti.
Perquè la gent conegui les nostres idees hem fet cançons, redaccions i dibuixos.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada