dimarts, 20 de novembre del 2012

Els infants pensem que les coses poden ser diferents 8/11El 8 de novembre hem estat a l'Escola Pau Boada de Vilafranca del Penedès
Els nens i nenes de 2n B volem explicar que veiem coses que estan canviant. El nostre cos esta canviant. Nosaltres canviem perquè creixem i per créixer necessitem menjar, fer exercici, anar al metge quan ens posem malalts perquè ens curin, descansar i dormir a una casa, aprendre moltes coses per treballar quan siguem grans, escoles i mestres per aprendre millor.
Ara amb la crisi estan fent retallades i si un mestre es posa malalt no els substitueixen fins als quinze dies i estan treient mestres. I així serà més difícil ser de grans el que volem ser. El que podem fer es queixar-nos, per exemple, ens podem posar la samarreta groga els dimarts, podem fer uns cartells per portar-los pel carrer, una manifestació amb els pares...
De moment, hem decidit que farem una carta per tothom perquè volem que la gent sàpiga el que pensem i el que volem.

Als nens i nenes de 5è A ens preocupa la natura i el medi ambient perquè de la natura necessitem tot.
No ens agrada que la gent llenci les escombraries per la muntanya o al terre. Cal que la gent sigui més conscient i llenci la brossa al seu lloc.
Tampoc ens agraden les retallades. És injust que facin retallades a les escoles perquè nosaltres no tenim cap culpa i per nosaltres es molt important l’escola. Es dolent que posin 38 o 40 alumnes amb una mestra perquè el mestre no pot atendre a tots com abans. Si els nens ara no estudien després de grans no tindran un futur molt bo.
Les retallades estan afectant a les empreses, a les escoles, als metges i també a les cases perquè si no hi ha treball tampoc tenen diners per pagar la casa i els fan fora.
Les manifestacions les fa la gent per protestar per les retallades
Volem canviar el món i pensem que les nostres idees poden ajudar . Hem decidit fer un vídeo tipus anunci per explicar les nostres idees i esperem que us ajudi.


Als nens i nenes de 2n A no ens agrada que el carrer estigui brut. A vegades el carrer fa pudor perquè els gossos fan caca i la gent no ho recull. Per això, cal que netegem el carrer. Perquè el carrer faci bona olor, posar colònia o ambientadors seria molt difícil, i posar flors seria molta feina. Però posar bona olor al carrer no és tan fàcil, llavors pensem que el millor és que llencem les escombraries a les papereres o als contenidors.
Hi ha gent que no té diners per pagar una casa i agafen un cartró i per la nit s’hi fiquen i dormen allà.
I si no tenim diners, no tenim per menjar. Hi ha altres pares que no tenen diners i van a robar perquè no tenen menjar i els seus fills es poden morir. Això
Podem estalviar.
Ajudar a les persones que no tenen diners. La gent que no te casa pot anar a un alberg.
Tothom ha de tenir diners, menjar i una casa.
Que tothom tingui treball.
Que els rics li donin diners als pobres.
Les malalties.
Que no existeixi el diner i així no tindrem els problemes dels diners.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada