diumenge, 25 de novembre del 2012

Nosaltres també tenim molt bones idees!! 19 nov

19 de novembre
Avui he arribat a l’escola Montserrat, una escola on els nens i nenes de P5 A i B ens han transmès el seu goig per la natura que envolta l’escola.
Una de les coses més importants per ells es la cura de les coses. Saben que l’escola i els carrers són coses de tothom i pensen que tots hem de tenir-ne cura.
Els nens i nenes de P5 A pensen que tothom hauria de llençar la porqueria a la brossa perquè si la deixem al terre fa fastig i a més és perillós perquè algú pot relliscar i fer-se mal. Així doncs, demanem que tothom tingui cura amb la brossa.
També troben que es important que es deixin de matar animals, pensen que si matem els animals ens podríem quedar sense animals i el món no seria tan bonic. Ens agraden els animals i volem que la gent els cuidi.
També alguns nens han sentit que hi ha gent que no te tants diners per això de la crisi. Els nens i nenes tenen molt clar que quan tenim problemes cal demanar ajuda a la familia i els amics. Quan no tenim diners hem de mirar de continuar treballant en alguna cosa.
A l’aula de P5 B pensen que és important que la gent cuidi el món. Cal que fem coses que li agraden al món, com cuidar els animals, llençar la brossa al seu lloc i estalviar llum per que no es gasti tota.
Tampoc no els agraden les baralles. Diuen que quan algú pica se li ha de dir que això no es fa. Un company a vist a la televisió que un policia picava a la gent i això no li agrada. Han dit que la policia ens agrada perquè ajuda a la gent, ens evita perills i te cura de nosaltres quan hi ha un accident. Però no els agrada que piquin i li volen dir a la gent que pica que no ho faci. Als nens i nenes no ens agrada que la gent es piqui.
Alguns companys ens diuen que a la televisió han sentit la paraula crisi i que això te a veure amb que hi ha gent que ha gastat els diners. A les nostres cases podem fer coses per que no gastar tanta llum i tanta aigua: apagar la llum quan veiem la televisió, apagar tot quan marxem de casa, aprofitar l’aigua que fem servir, no llençar l’aigua... Tot això són coses que ens ajudaran a estalviar diners.


En acabar la conversa, uns animals ens han ensenyat que si estem tots junts serà més fàcil i més divertit trobar la solució de qualsevol problema. Nosaltres també els hem ajudat a trobar una solució i els hem construït un tren. Perquè nosaltres tenim molt bones idees!!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada